Contact    
Routekaart
  • Klik hier voor de routekaart en routebeschrijving naar SM&C Internet Services bv.

Contact

Postadres:
SM&C Internet Services bv,
Postbus 40223,
7504 RE Enschede,

Bezoekadres:
BTC Center Twente,
Hengelosestraat 705,
Enschede

Tel: 053-4361626
Fax: 053-4361627
Mail: info@smc.nl

Even voorstellen: SM&C Internet Services

Historie

SM&C Internet Services bestaat sinds 1996. Van meet af aan is de (niche) markt opgezocht van het onderwijs, aangezien daar de ervaring en specialisatie ligt van SM&C.

Middels samenwerking met tal van Twentse scholen voor voortgezet onderwijs is de ontwikkeling ter hand genomen van SMC Plaza, nationaal onderwijsplein hetgeen later is omgevormd tot collegenet.nl en examen.nl. Deze websites zijn overgegaan naar Uitgeverij Malmberg en worden door deze uitgeverij verder doorontwikkeld. Collegenet.nl heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende jongerensites voor onderwijsinformatie.Vanaf 1997 is nauw samengewerkt voor de jaarlijkse examenwebsite met het Jacobus College/het Ichthus College (inmiddels opgegaan in het Bonhoeffer College). Later werd hiervoor samengewerkt met het Stedelijk Lyceum te Enschede. Jaarlijks werden door SM&C, in eigen beheer, in de maanden maart tot en met juni examendiensten verzorgd voor de examenkandidaten.

In de loop van de tijd is samengewerkt met onder meer de Universiteit Twente, Bureau Kennisnet (Ministerie van OC&W) en er werd ook samengewerkt met Collegenet bv een activiteit van Uitgeverij Malmberg uit Den Bosch.

Getracht wordt om telkens innovatieve nieuwe diensten te ontwikkelen en die direct te introduceren in het onderwijs. Een voorbeeld van productinnovatie is de ontwikkeling van een vervangingssysteem voor het basisonderwijs (VABO), dat volledig functioneert op/via internet. Momenteel wordt hiermee gewerkt door onder andere de Gemeente Groningen en een aantal onderwijsadministratie - kantoren in Nederland.

Inmiddels beschikt SM&C ook over een omvangrijke, in eigen beheer ontwikkelde, serie multimediale producties. D.i. kant en klaar lesmateriaal voor gebruik in het onderwijs of thuis. Vele scholen maken inmiddels gebruik van een of meerdere van deze (multimediale) lesmodules, al dan niet in een elektronische leeromgeving.

Het ontwikkelen en uitbrengen van zelfsturend lesmateriaal, met name voor basisonderijs groep 7 en 8 is een kern - activiteit geworden. Zowel op scholen als in thuissituaties wordt meer en meer gebruik gemaakt van onze nieuwste interactieve uitgaven.

Enschede, november 2007.